Ga naar de inhoud

Voor de echte Formule 1 fan!

Sportfotograaf Frits van Eldik komt naar Zevenaar. Hij neemt je mee in zijn jarenlange carrière als sportfotograaf. Met behulp van fantastische beelden en anekdotes brengt hij de racesport in beeld, zoals je nog nooit eerder hebt gezien!

De afgelopen 30 jaar heeft Frits verschillende soorten motorsporten gefotografeerd zoals ruim 450 Grands Prix Formule 1, de 24 Uur van Le Mans, MotoGP en “al het andere dat snel beweegt.” Frits van Eldik deed nagenoeg alle races met Jos Verstappen sinds zijn debuut in de Formule Opel in 1992. Hij noemt het zelf zijn geluk dat Verstappen in 1997 -direct na zijn geboorte- zijn zoon Max door hem liet fotograferen. Hij maakte de eerste foto’s van de jonge Max en bleef hem tegen het lijf lopen. Beelden die nu uniek zijn in het archief aangezien diezelfde Max Verstappen inmiddels tweevoudig wereldkampioen Formule 1 is.

Frits van Eldik, geboren in 1969 in Rhenen, de zoon van een garagehouder, groeide op omringd door auto’s. Zijn vader had als hobby fotografie en Frits “was onder de indruk van de foto’s die op een stuk papier verschenen als je deze in een soort vloeistof liet vallen in de donkere kamer”. Op heel jonge leeftijd besloot Frits zijn liefde voor auto’s en fotografie te combineren en probeerde er zijn brood mee te verdienen. Hij schoot veel rallyfoto’s in de beginjaren van zijn carrière en ging vaak naar het circuit van Zandvoort om uit te zoeken hoe je snelheid fotografisch vast kon leggen.

Bestel nu je kaarten!

Datum: vrijdagavond 18 augustus 2023
Locatie: Het Musiater Zevenaar
Aanvang: 20.00 tot 22.15 uur, inclusief pauze

www.fritsvaneldik.com