Ga naar de inhoud

Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je alle veelgestelde vragen.

Staat jou vraag er niet tussen?! Neem dan contact met ons op!


NME

Reserveren kan via de digitale NME gids.

Voor scholen binnen contractgemeenten is de koerierdienst gratis. Overige scholen kunnen tegen vergoeding hiervan gebruik maken.

Kunstwerk! NME heeft een koeriersdienst voor het vervoer van lesmaterialen en dieren. Materialen worden op maandag tussen 8.15 en 13.00 uur op school gebracht en op vrijdag tussen 8.15 en 13.00 uur opgehaald.

Kunstwerk! NME is elke werkdag van 8.00 - 16.30 uur geopend op afspraak (m.u.v. woensdagmiddag).

Leren

Wanneer je een cursus, workshop, les of andere activiteit bij ons afneemt, dan ga je akkoord met de algemene voorwaarden die Kunstwerk! heeft opgesteld met betrekking tot lesbepalingen. Lees hier onze algemene voorwaarden.

Tussentijds opzeggen van de wekelijkse of tweewekelijkse instrumentale of vocale lessen is mogelijk met een opzegtermijn van één volledige kalendermaand. Je zegt op door een e-mail te sturen naar cursusadministratie@liemerskunstwerk.nl. Tussentijds opzeggen van de overige lessen en cursussen is niet mogelijk.


De lesgeldnota ontvang je na de plaatsbevestiging. Is het verschuldigde bedrag hoger dan € 155,-, dan kan je ervoor kiezen om in vijf of tien termijnen te betalen. Maar kies je bij een factuurbedrag boven de € 155,- voor een incasso in één termijn, dan ontvang je van ons 2% betalingskorting!

Per cursus wordt uitgelegd hoe je je kan aanmelden. In veel gevallen is dat door het aanmeldformulier in te vullen. Lukt dit niet? Dan kan je ons mailen of bellen. Let erop dat we aanmeldingen behandelen volgorde van binnenkomst. Ben je aangemeld? Dan krijg je altijd een schriftelijke bevestiging van jouw aanmelding, zodat je weet waar je aan toe bent en wat we wat van je verwachten. Een inschrijving geeft géén garantie op plaatsing. Aanmeldingen kunnen tot het moment van plaatsing schriftelijk worden ingetrokken.

Wij beginnen al op zeer jonge leeftijd met muziek. Baby's van 9 maanden oud zijn bij ons welkom! Spelenderwijs komen zij met 'Muziek op schoot' in aanraking met al het moois dat muziek heeft te bieden. Vanaf 6 jaar stroom je door naar de cursus 'Spelen met muziek' en ontwikkel je je verder qua instrumenten. Vanaf 8 jaar kan je bij ons terecht voor muzieklessen op verschillende instrumenten, zowel individueel als in een groepje met twee of drie kinderen. Muziek maken in grotere groepen kan natuurlijk ook, bijvoorbeeld in een popband, een zangkoor, een gitaargroep of bij het Liemers Jeugdorkest. En uiteraard bieden wij ook muziekles voor volwassenen. Misschien heb je als kind jarenlang een muziekinstrument gespeeld en wil je het weer oppakken. Maar ook als je nog nooit een instrument hebt aangeraakt: voor alle volwassenen - beginnend en gevorderd - heeft Kunstwerk! een passend aanbod. Individueel les op de diverse instrumenten is ook mogelijk.

Ontdek ons ruime aanbod aan cursussen over taal, literatuur, kunst en cultuur. Daarnaast geven we ook heel praktische cursussen, zoals bloemschikken en yoga. Ontwikkel jij liever je creatieve kant met onze teken-, schilder- of fotografielessen? Bij Kunstwerk! kan het allemaal. Daarnaast leren we je ook graag van alles over computers en internet, zodat je op je eigen niveau kan omgaan met bepaalde software en online diensten. En ook ben je welkom als je bijvoorbeeld een muziekinstrument wilt leren spelen of je wilt verdiepen in de wereld van muziek.  

Wij maken leren leuk! Doe bij ons in een prettige en ongedwongen sfeer mee aan cursussen en workshops of luister naar interessante lezingen. Wij maken leren leuk, omdat er altijd ruimte is voor eigen wensen en een eigen inbreng. Het is ons doel om inwoners van de Liemers vorming, scholing en ontwikkeling te bieden. Het maakt daarbij niet uit welke vooropleiding, leeftijd of achtergrond je hebt.

Het Theater

Voor iedere bezoeker dient er een ticket te worden gekocht. In verband met de veiligheid weten wij zo het exacte aantal bezoekers per voorstelling in de theaterzaal.

We vinden het altijd leuk als kinderen naar onze voorstellingen komen. Het is daarbij belangrijk dat ze alles goed kunnen zien. Voor de kleinsten hebben we dan ook een aantal stoelverhogers beschikbaar. Let erop dat dit aantal beperkt is. Vraag vóór de voorstelling bij de bar om een stoelverhoger.

Als rolstoelgebruiker kun je zeker naar een voorstelling bij ons! Het is helaas niet mogelijk om een rolstoelplaats online te reserveren. Stuur een e-mail naar info@liemerskunstwerk.nl met jouw gegevens en wij zorgen voor een goede plaats.

Als je onverhoopt verhinderd bent, kun je je kaarten retourneren tot uiterlijk 2 dagen voor de voorstelling. Je krijgt niet je geld terug, maar wel een tegoed ter waarde van het aankoopbedrag van je toegangskaarten.

Het is altijd een teleurstelling als er geen kaarten meer zijn voor je favoriete voorstelling. Gelukkig bieden wij de mogelijkheid om je op te wachtlijst te zetten. Als er dan tóch nog kaarten beschikbaar komen, bellen we de eerstvolgende op de wachtlijst! Meld je aan voor de wachtlijst door te mailen naar info@liemerskunstwerk.nl met hierin je naam, je telefoonnummer, de naam en datum van de voorstelling en de gewenste hoeveelheid kaarten.

Kies hier je voorstelling, waarna je eenvoudig het gewenste aantal kaarten kan bestellen. Heel handig: bij de meeste voorstellingen kun je meteen stoelen reserveren. Betalen kan eenvoudig en vertrouwd met iDEAL. Na betaling ontvang je de toegangskaarten per e-mail. Je hoeft de kaartjes niet te printen, je kan ze gewoon op je mobiele telefoon laten zien.

Algemeen

De Gelrepas is een gratis pas voor mensen met een laag inkomen in de gemeenten Arnhem, Duiven, Renkum, Rheden, Rozendaal, Westervoort en Zevenaar. Leeftijd maakt niet uit, de pas is voor iedereen! Bij Kunstwerk! is de Gelrepas te gebruiken voor:
  • Afsluiten bibliotheekabonnement
  • Korting op een theatervoorstelling
  • Korting op een cursus of muziekles
Op de Gelrepas staat een tegoed speciaal voor jou. Hoeveel tegoed je krijgt hangt af van je leeftijd en woonplaats. Om het tegoed te gebruiken neem je je pas mee en laat je hem scannen bij de kassa. Je tegoed wordt dan automatisch afgeschreven, of je krijgt korting. Je mag het tegoed op de pas uitgeven bij alle Gelrepas-partners. Niet alleen in je eigen gemeente, maar ook daarbuiten. Is je tegoed op, dan betaal je de rest zelf. Je ontvangt dan wel nog steeds korting.

Er zijn diverse manieren om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen binnen Kunstwerk!    

Heb je een leuk of goed idee om Kunstwerk! te verbeteren? Stuur dan een mailtje naar info@liemerskunstwerk.nl en vertel ons jouw plan.

Voor persinformatie kan je contact opnemen met onze marketingafdeling die onder leiding staat van Tessa Helmink-de Jong. Je kan haar bereiken per mail (t.helmink.de.jong@liemerskunstwerk.nl) of telefoon (06 130 848 08).

Kunstwerk! is de overkoepelende naam van diverse culturele voorzieningen die op verschillende locaties in de Liemers zijn gevestigd. Vanuit diverse pijlers dragen wij voor iedereen in de regio bij met kunst, cultuur en kennis.

Theater

  • Het Musiater in Zevenaar
  • Theater De Ogtent in Duiven

Leren

  • Muziekscholen in Zevenaar, Didam, Duiven, Lobith, Angerlo, Giesbeek en Lathum
  • NME Liemers in Zevenaar

Museum

  • Liemers Museum in Zevenaar

Bibliotheek

  • Bibliotheken in Zevenaar, Duiven, Westervoort, Giesbeek, Lobith en Pannerden

Grandcafé Hal12

  • Turmac Cultuurfabriek in Zevenaar
 

Kunstwerk! is sinds 2016 de overkoepelende naam voor Het Musiater, de muziekschool, Bibliotheek Liemers, het Liemers Museum en Volksuniversiteit Zevenaar en Omstreken. Als overkoepelende organisatie kunnen wij als Kunstwerk! nog beter inspelen op de vraag vanuit de markt. Dit doen we met nieuwe en bestaande producten voor een brede doelgroep.

Kunstwerk! is in de Liemers dé plek voor kunst, cultuur en kennis. Als culturele ontmoetingsplek bieden wij een stevig en divers aanbod aan voorzieningen voor de hele Liemers.