Ga naar de inhoud

Kinderen

Bezoek het museum 

Het Liemers Museum is er voor jong en oud. Een audiotour neemt je mee langs het verhaal van het museum. Speciaal voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar is er een kinderroute met leuke doe-opdrachten. Kom binnen voor een diepe duik in het verleden van de Liemers en geniet van een leuk uitje met het hele gezin.

Museumlessen 

Kom langs en volg een van onze lesprogramma’s. Ons educatieve aanbod is compleet vernieuwd, met verschillende thema’s voor groep 1 tot en met 8. Nieuwsgierig? Lees snel verder of neem contact met ons op. We kijken uit naar jullie komst!

  • In onze lesprogramma’s staat beleving centraal. Door middel van spel en/of beweging gaan leerlingen actief aan de slag met het thema. We dagen ze uit om op onderzoek uit te gaan en zo zelf tot nieuwe ideeën en antwoorden te komen.
  • Ons aanbod: Huus van Muus (groep 1-2), De Verzamelaar (groep 1-2), Historisch schuttersfeest (groep 3-4), Museumassistent (groep 4), Romeinen in de Liemers (groep 5-6), Het verhaal van… (groep 6-7), Raad het Kunstwerk (groep 6-7), Slopen of behouden (groep 7-8) en WO2 in de Liemers (groep 7-8).
  • De thema’s sluiten aan bij de erfgoedleerlijn van Reizen in de Tijd, zie ook www.reizenindetijd.nl.
  • In de lessen werken we – waar nodig – nauw samen met de organisaties in de Turmac Cultuurfabriek, zoals de bibliotheek, Lab12, het archief, gemeente Zevenaar en Grand Café Hal12.
  • De museumlessen zijn mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie.

Geïnteresseerd in een schoolbezoek?

Heb je interesse om met je school het museum te bezoeken? Bekijk lokaal2.nu voor ons actuele aanbod aan lessen. Klik op ‘Naar het aanbod’ en selecteer onder het kopje aanbieder ‘Kunstwerk! Museum’.

Heb je vragen of wil je je aanmelden voor een museumles of pilot? Mail dan naar museumsecretariaat@liemerskunstwerk.nl of bel ons op 085-040 9971.

 

Boek een museumles