Ga naar de inhoud

Rondleidingen

Het Liemers Museum verzorgt op afspraak verschillende rondleidingen. Kom meer te weten over de geschiedenis van de Turmac-fabriek, het gebouw waarin het museum sinds 2022 is gevestigd. Kijk met een unieke blik naar de kunst in de Turmac Cultuurfabriek. Natuurlijk is een rondleiding door het museum zelf ook mogelijk. Wij bieden onderstaande rondleidingen aan:

HET LIEMERS MUSEUM

Een kennismaking met de geschiedenis van de Liemers: van eerste bewoners tot en met een blik in de nabije toekomst. Daarnaast zijn er thematische ‘eilanden’ rond huis en tuin, het rivierengebied van de Liemers, de schutterijen, de Turmac, de Gimborn en onze steenfabrieken.

DE GESCHIEDENIS VAN DE TURMAC

Deze rondleiding concentreert zich op de geschiedenis van de Turmac-fabriek: van het ontstaan in 1920 tot de huidige vorm als Turmac Cultuurfabriek. Over de oprichters, de heropbouw na de Tweede Wereldoorlog, de verkoop en de inrichting als huis van de gemeente én van de Liemers.

KUNST IN DE OPENBARE RUIMTE

Een wandeling in de Turmac Cultuurfabriek voert ons langs de restanten van de Peter Stuyvesant collectie en de manier waarop de collectie tot stand gekomen is. Delen uit het openbaar kunstbezit van de gemeente Zevenaar worden natuurlijk niet vergeten. Indien er wisseltentoonstellingen zijn, krijgen die ook aandacht.

Wil je meer informatie over de rondleidingen? Neem dan contact met ons op.

Boek een rondleiding

Wil jij een rondleiding door het museum of de Turmac-fabriek? Vul hieronder het formulier in. De aanvraag is onder voorbehoud en er wordt zo snel mogelijk contact opgenomen.
Let op: Minimaal twee weken van te voren aanmelden

"*" geeft vereiste velden aan

Contactpersoon/aanvrager*
Adres*
E-mailadres*
dd/mm/jjjj
Soort bezoek*
Zijn er kosten aan verbonden?

Ja, de kosten bedragen € 7,50 p/p met een minimale afname van 5 personen. De rondleiding duurt gemiddeld 1 uur tot 1,5 uur.

Horeca in de Turmac Cultuurfabriek!

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn om gebruik te maken van de horeca?
Dan kan je contact opnemen met Grand Café Hal12: info@grandcafehal12.nl of 0316 74 56 73