Ga naar de inhoud

De diensten van de bibliotheek

Bekijk hieronder alle diensten van de bibliotheek.

Aanwinsten

Bekijk de nieuwste aanwinsten binnen de bibliotheek!

Catalogus

Duik in de catalogus van Liemers op zoek naar bijvoorbeeld een boek, een luisterboek, een E-boek, CD's of bladmuziek.

Informatie Digitale Overheid (IDO)

Tegenwoordig is alles te regelen via het internet. Of je nu nieuwe kleren wil kopen, een vakantie wil boeken of een afspraak wil maken met de huisarts. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Het verlengen van je paspoort, het aangeven van een geboorte, alles kan online. Dit is erg handig, maar kan soms ook erg lastig zijn.

Boek aan huis

Lees je graag, maar ben jij aan huis gebonden door ouderdom, een (tijdelijke) handicap of langdurige ziekte? De bibliotheek bezoeken is dan geen optie, maar niet getreurd: de bibliotheek komt gewoon naar jóú toe! Met de dienst Boek aan Huis, een (kosteloze) service van Kunstwerk! de Bibliotheek.

Databanken

De bieb is veel meer dan het lenen van boeken. Via Kunstwerk! Bibliotheek krijg je ook toegang tot exclusieve databanken die je op locatie (of online) kunt raadplegen. Zo kun je nóg meer kennis opdoen!

Gastlenen

Jouw bibliotheekpas is jouw toegangsticket tot álle bibliotheken in Nederland! Ideaal voor als je op vakantie gaat in eigen land, want je hoeft geen koffer vol boeken mee te slepen. Maar ook als jij in een andere plaats werkt of studeert: leen wat je wil in de plaatselijke bieb. Met gastlenen leen je – vanuit je eigen abonnement – talloze media in een andere bibliotheek in Nederland.

Leescafé

Lezen kan zeer ontspannend zijn. Maar dan moet de situatie er ook naar zijn. Bij Kunstwerk! de Bibliotheek helpen we je daar graag bij. In sommige van onze vestigingen vind je namelijk een leescafé. Hier kan je heerlijk wegdromen bij je favoriete tijdschrift of krant, terwijl je geniet van een kopje koffie of thee.

Voorleesmiddagen

Voorlezen is erg belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. Ze vergroten op deze manier de woordenschat en krijgen meer gevoel voor de Nederlandse taal. Ze leren hoe een zin is opgebouwd, leren goed te luisteren en te concentreren. Daarnaast stimuleert voorlezen de fantasie van kinderen en spoort het ze aan om ook zélf te gaan lezen.