Ga naar de inhoud

Voorlezen in de bieb

Laat je kind voorlezen door ervaren krachten

Voorlezen is erg belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. Ze vergroten op deze manier de woordenschat en krijgen meer gevoel voor de Nederlandse taal. Ze leren hoe een zin is opgebouwd, leren goed te luisteren en te concentreren. Daarnaast stimuleert voorlezen de fantasie van kinderen en spoort het ze aan om ook zélf te gaan lezen.

Kom met je kleine dus eens naar een voorleesuurtje. Elke woensdag van 15:00 tot 16:00 staan voorlezers in bibliotheek Duiven, Westervoort en Zevenaar klaar om een leuk, spannend of leerzaam verhaal te vertellen. Ontdek hoe fijn voorlezen is en hoe zowel het kind als de ouders ervan kunnen genieten.

 

Waar en wanneer zijn de voorleesmiddagen?

Elke woensdagmiddag van 15.00 tot 16.00 is er een voorleesuurtje in de bibliotheken van Duiven, Westervoort en Zevenaar.

 

PEUTERVOORLEZEN

Speciaal voor de peuters! Elke vrijdagochtend in Zevenaar van 10.30 tot 11.00 luisteren ze naar een verhaaltje, zingen ze samen liedjes en maken ze muziek. Het is elke keer weer een klein feestje!

 

Zomerstop in juli en augustus

In de maanden juli en augustus geldt er een zomerstop. Er worden dan even geen voorleesmiddagen georganiseerd. Natuurlijk ben je wel altijd welkom in onze bibliotheken om zelf nieuwe voorleesboekjes uit te zoeken en te lenen!