Ga naar de inhoud

Databanken

De bieb is veel meer dan het lenen van boeken. Via Kunstwerk! Bibliotheek krijg je ook toegang tot exclusieve databanken die je op locatie (of online) kunt raadplegen. Zo kun je nóg meer kennis opdoen!

Delpher

Op Delpher vind je miljoenen teksten uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften.

PiCarta

Via PiCarta heb je toegang tot de Nederlandse Centrale Catalogus. Hierin vind je ruim 50 miljoen titelbeschrijvingen van artikelen uit zo’n 13.000 (wetenschappelijke) tijdschriften. Hier kan je een kopie- of leenaanvraag van doen.

Lenen bij andere bibliotheken

Als lid van de bibliotheek kun je ook het totale aanbod van diverse andere bibliotheken raadplegen. Dit is een van de vele manieren waarop we jou een zo compleet mogelijk aanbod van kennis willen aanbieden.

Muziekweb

Ben je lid van Kunstwerk! de Bibliotheek? Dan kan je materialen lenen uit de immense collectie van Muziekweb (700.000 cd’s, 300.000 lp’s en 30.000 dvd’s!). Hier zijn wel kosten aan verbonden, bekijk daarvoor onze tarievenlijst.

Uittrekselbank

De uittreksels van NBD Biblion bieden leerlingen meer leesplezier. De artikelen helpen hen te reflecteren op wat ze hebben gelezen. De uittreksels zijn geschreven door de redactie van NBD Biblion, zodat je weet dat het met de kwaliteit goed zit. De Uittrekselbank is ideaal voor een leesverslag, boekbespreking of bij het lezen voor de literatuurlijst.

Literom

Literom is een databank boordevol informatie over boeken. Je vindt er ruim 100.000 betrouwbare artikelen uit dag- en weekbladen. Je leest er recensies, maar ook aanvullende informatie zoals interviews met schrijvers. Ideaal als hulp bij een boekverslag of mondeling examen! Bekijk hier snel alle informatie.

Worldcat

Via WorldCat Discovery kun je wetenschappelijke boeken lenen die je eigen Bibliotheek niet heeft. Je vindt hier boeken van universiteitbibliotheken, musea en onderzoeksinstellingen van over de hele wereld.