Ga naar de inhoud

Welkom in de wereld van Lab12

Wegens succes in de herhaling:

Op 4 januari starten we het jaar met een mooie vlucht. Leer vliegen met een echte mini drone! In deze workshop leer je van alles over het vliegen met een drone. Je leert hoe drones in de echte wereld worden gebruikt en ook leer je de basis van het zelf vliegen. Daarna ga je zelf dronerace obstakels bouwen met latjes en buizen. Aan het einde van de workshop zullen jullie deze obstakels gebruiken voor een echte dronerace.

Word jij de snelste dronepiloot? Reserveer hier!

 

Beleven, bouwen en programmeren voor scholen, kinderen en ouders

Kinderen groeien op in een digitaal tijdperk waarin ze geheel onbevangen de mogelijkheden ontdekken van nieuwe technologie. Kunstwerk! stimuleert het ontwikkelen van digitale vaardigheden, zodat kinderen leren omgaan met deze technologie.

Kunstwerk! biedt hiervoor de oplossing in de vorm van Lab12, een programma dat een wereld van ongekende mogelijkheden biedt. Kinderen experimenteren met robots en andere digitale middelen, zodat ze spelenderwijs meer leven over programmeren en de digitale wereld. En tegelijkertijd werken ze aan andere vaardigheden, zoals taal en rekenen!

Voor elke leeftijd is er spannend speelgoed dat de nieuwsgierigheid prikkelt. Wij bieden voor elke leeftijdsgroep verschillende pakketten die op elkaar voortbouwen. Zo worden het behapbare stukjes informatie waar de kinderen (later) iets mee kunnen.

Leerkrachten en leerlingen kunnen de diverse onderdelen op een creatieve manier bundelen. Bijvoorbeeld door een zelfgemaakte film te bekijken met behulp van virtual reality of een voetbalwedstrijd te organiseren met de geprogrammeerde robots. Leren is nog nooit zó leuk geweest!

Elke donderdag zijn de deuren van Lab 12 open voor een Klooilab.
We hebben elke week een andere invulling. We gaan onder andere aan de slag met Lego, programmeren, 3d-pen, microbit. Geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. Van 15.00 – 16.30 uur.

Je vindt Lab12 in de Turmac Cultuurfabriek in Zevenaar. Als school kan je langskomen, maar we bieden ook pakketten aan voor in de klas. Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact op via lab12@liemerskunstwerk.nl.