Skip to content

Welkom in de wereld van Lab12

Beleven, bouwen en programmeren voor scholen, kinderen en ouders

Kinderen groeien op in een digitaal tijdperk waarin ze geheel onbevangen de mogelijkheden ontdekken van nieuwe technologie. Kunstwerk! stimuleert het ontwikkelen van digitale vaardigheden, zodat kinderen leren omgaan met deze technologie.

Kunstwerk! biedt hiervoor de oplossing in de vorm van Lab12, een programma dat een wereld van ongekende mogelijkheden biedt. Kinderen experimenteren met robots en andere digitale middelen, zodat ze spelenderwijs meer leven over programmeren en de digitale wereld. En tegelijkertijd werken ze aan andere vaardigheden, zoals taal en rekenen!

Voor elke leeftijd is er spannend speelgoed dat de nieuwsgierigheid prikkelt. Wij bieden voor elke leeftijdsgroep verschillende pakketten die op elkaar voortbouwen. Zo worden het behapbare stukjes informatie waar de kinderen (later) iets mee kunnen.

Leerkrachten en leerlingen kunnen de diverse onderdelen op een creatieve manier bundelen. Bijvoorbeeld door een zelfgemaakte film te bekijken met behulp van virtual reality of een voetbalwedstrijd te organiseren met de geprogrammeerde robots. Leren is nog nooit zó leuk geweest!

Je vindt Lab12 in de Turmac Cultuurfabriek in Zevenaar. Als school kan je langskomen, maar we bieden ook pakketten aan voor in de klas. Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact op via lab12@liemerskunstwerk.nl.