Ga naar de inhoud

Welkom in de wereld van Lab12

Beleven, bouwen en programmeren voor scholen, kinderen en ouders

Kinderen groeien op in een digitaal tijdperk waarin ze geheel onbevangen de mogelijkheden ontdekken van nieuwe technologie. Kunstwerk! stimuleert het ontwikkelen van digitale vaardigheden, zodat kinderen leren omgaan met deze technologie.

Kunstwerk! biedt hiervoor de oplossing in de vorm van Lab12, een programma dat een wereld van ongekende mogelijkheden biedt. Kinderen experimenteren met robots en andere digitale middelen, zodat ze spelenderwijs meer leven over programmeren en de digitale wereld. En tegelijkertijd werken ze aan andere vaardigheden, zoals taal en rekenen!

Voor elke leeftijd is er spannend speelgoed dat de nieuwsgierigheid prikkelt. Wij bieden voor elke leeftijdsgroep verschillende pakketten die op elkaar voortbouwen. Zo worden het behapbare stukjes informatie waar de kinderen (later) iets mee kunnen.

Leerkrachten en leerlingen kunnen de diverse onderdelen op een creatieve manier bundelen. Bijvoorbeeld door een zelfgemaakte film te bekijken met behulp van virtual reality of een voetbalwedstrijd te organiseren met de geprogrammeerde robots. Leren is nog nooit zó leuk geweest!

Elke donderdag zijn de deuren van Lab 12 open voor een Klooilab

We hebben elke week een andere invulling. We gaan onder andere aan de slag met Lego, programmeren, 3d-pen, microbit. Geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. Van 15.00 – 16.30 uur.

Je vindt Lab12 in de Turmac Cultuurfabriek in Zevenaar. Als school kan je langskomen, maar we bieden ook pakketten aan voor in de klas. Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact op via lab12@liemerskunstwerk.nl.

Extra Lab12-activiteiten op maandagen

Op maandag 22 april zal de laatste extra workshop plaatsvinden! Deze keer gaan we aan de slag met het opmaken van stoffen tasjes door middel van een ‘heat-press’.

Tijdens deze workshop gaan we op een leuke en creatieve manier aan de slag om iets moois te maken. Hier leer je de basis van hoe een heat-press en vinylsnijder gebruikt worden voor het creëren van toffe ontwerpen. Aan het einde van de workshop kan iedereen zijn tas mee naar huis nemen om te gebruiken!

De workshop zal om 15:00 van start gaan en eindigt om 16:30, kinderen van de leeftijd 8 tot en met 12 kunnen deelnemen aan deze creatieve workshop. Er is een beperkt aantal plaatsen. Klik hier om u aan te melden en we zien u graag op 22 april! We vragen voor deze workshop ook een bijdrage van €2,50. De tasjes die de kinderen maken mogen ze meenemen!”

Aanmelden voor deze workshop is helaas niet meer mogelijk.