Ga naar de inhoud

(Digi)Taalpunt

Kan jij hulp gebruiken bij het (beter) leren lezen, schrijven, rekenen of computeren? Het (Digi)Taalpunt in de Bibliotheek helpt je graag verder! We doen dit met cursussen, workshops en trainingen.  Of je nu beter wil leren e-mailen, beter online je zaken wil regelen of hulp wil bij het aanvragen van toeslagen. Oefen je graag 1-op-1 of in een kleine groep? Dan is het Taalcafé is een fijne plek! Hieronder vind je een overzicht van al het (digi)taalaanbod, geven advies over passende cursussen en verzorgen verschillende taal- en computerlessen.

Wil je meer informatie? Stuur dan een e-mail naar Marie-José van de Velde via mj.van.de.velde@liemerskunstwerk.nl of bel haar op 0316-745680. Ze helpt je graag verder!

Wij helpen je graag met:

<h2>Wij helpen je graag met:</h2>

Taalcafé

In de bibliotheken van Duiven, Westervoort en Zevenaar is er een Taalpunt voor volwassenen. Je herkent het Taalpunt aan het blauwe logo met de witte t.
<h2>Wij helpen je graag met:</h2>

Klik & Tik

Wil jij beter worden in internetten? Tijdens de gratis cursus Klik & Tik leren we je zelfstandig het internet opgaan.
<h2>Wij helpen je graag met:</h2>

Digislimmer

In de cursussen van Digislim leer je slim omgaan met je computer en je smartphone.
<h2>Wij helpen je graag met:</h2>

Digivitaler & Digisterker

Met de gratis cursus Digisterker leer je digitale overheidsdiensten gebruiken, zoals een DigiD aanvragen en gebruiken. Met DigiVitaler maak je kennis met de digitale zorg.
<h2>Wij helpen je graag met:</h2>

Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)

Contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Handig, maar voor sommigen ook best lastig! Kun je wel wat hulp gebruiken? Bij het informatiepunt Digitale Overheid (IDO) kun je terecht.
<h2>Wij helpen je graag met:</h2>

Gelderland Geletterd

Ken je iemand of ben je iemand die moeite heeft met lezen en schrijven in het Nederlands? Kennisplatform Gelderland Geletterd helpt je verder!
<h2>Wij helpen je graag met:</h2>

Donorregistratie

Kunstwerk! geeft je graag hulp en uitleg over de nieuwe donorwet en het invullen van je keuze.
<h2>Wij helpen je graag met:</h2>

Steffie toeslagen

Steffie, de online hulp die moeilijke dingen op een makkelijke manier uitlegt, leert je wat toeslagen zijn en wat je nodig hebt om een toeslag aan te vragen.
<h2>Wij helpen je graag met:</h2>

SeniorWeb

Beter leren computeren? Wil je thuis aan de slag gaan en leren om e-mails te versturen, foto's te bewerken of WhatsApp te gebruiken en nog veel meer. Schrijf je dan in voor Seniorweb. Dit kan je zelf doen, maar je kunt ook langsgaan bij de Bibliotheek bij jou in de buurt. Je krijgt dan een account waarmee je aan de slag kunt. Dit is gratis en je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek.