Ga naar de inhoud

Lezing David de Jong over zijn boek Nazimiljardairs

In de Boekenweek (11 t/m 19 maart 2023) organiseert Kunstwerk! i.s.m. Rebers Boek en Buro op maandag 13 maart a.s. om 19.30 uur een lezing van David de Jong over zijn boek Nazimiljardairs.

In dit baanbrekende werk onthult David de Jong het waargebeurde verhaal van de rijkste zakelijke dynastieën van Duitsland en hoe zij onnoemelijk veel geld en macht vergaarden door medeplichtig te zijn aan de wreedheden van het Derde Rijk. Deze magnaten namen Joodse bedrijven in beslag, kochten dwangarbeiders en voerden de wapenproductie op om Hitlers leger uit te rusten terwijl Europa brandde. Het schokkendste van alles is dat door Amerika’s politieke opportunisme deze miljardairs na de oorlog weg konden komen met hun misdaden. Ze zijn sindsdien alleen maar rijker geworden, terwijl ze nauwelijks rekenschap afleggen van dit duistere verleden. Waarom zijn zij nog nooit ter verantwoording geroepen?

Het boek verscheen vorig najaar en stond enkele weken hoog in de bestsellerlijst.

De lezing vindt plaats bij Rebers Boek en Buro in Zevenaar en is gratis toegankelijk. Na afloop is er mogelijkheid om een boek te laten signeren.

Wel graag aanmelden via zevenaar@boek-en-buro.nl of in de winkel.