Skip to content

Eindexamenexpositie Liemers College

Momenteel zijn er in de hal van de Turmac Cultuurfabriek werken van eindexamenleeringen van het Liemers College te zien. De expostie is t/m 2 juni te bewonderen.

Met trots presenteren de tekenleerlingen van vwo 6 van het Liemers College Heerenmaten in Zevenaar hun beeldende werken. Voor het vak tekenen doen zij schriftelijk eindexamen en praktisch. Van het praktisch examen zijn een aantal werken nu tentoongesteld. De uitdaging is om beeldend te reageren op een begrip als ‘Ode aan de Muze’ of ‘Egodocument’ of op een gedicht of foto. De vrije interpretatie van de leerling geeft een gevarieerd en individueel eindresultaat, vaak vanuit persoonlijke vragen van henzelf. De studenten Maud, Julia, Noa, Emma, Robyn, Iris, Siebe, Marlot, Zamani, Yara, Kiara en Lieve en hun docent Jurianne Guichelaar nodigen je van harte uit het werk te bewonderen.

Tijdens deze periode hangen er tegenover het museum en in het Grand Café werken van kunstenaars Armando en Asger Jorn uit de Peter Stuyvesant collectie. Vanaf 10 juni volgt hier weer een mini-expositie van een lokale kunstenaar.