Ga naar de inhoud

Mini Expositie Adrianus Werkhoven

Kunstwerk! Liemers Museum biedt ruimte aan lokale kunstenaars om hun werken te exposeren in de Turmac Cultuurfabriek in Zevenaar. Deze keer is het de beurt aan kunstenaar Adrianus Werkhoven. De mini expositie hangt door de hele Turmac Cultuurfabriek en is van maandag 10 juni tot en met zondag 21 juli gratis te bewonderen.

Achtergrondinformatie Adrianus Werkhoven
Ad Werkhoven, geboren op 9 mei 1952 te Arnhem en nu woonachtig in Apeldoorn, is in het najaar van 2008 met het schilderen op schilderslinnen begonnen. Om zich nog meer te bekwamen in de techniek heeft hij de eerste jaren met veel plezier lessen gevolgd bij kunstenares Mieke Diekmann. Hij signeert zijn schilderijen met “Adrianus “ dit is een van zijn voornamen.
Ad heeft al diverse kleinschalige exposities gedaan in een bibliotheek, restaurant of verpleeghuis, maar ook in galerieën en musea, nu is het de beurt aan de Turmac Cultuurfabriek in Zevenaar.

Inspiratie van de werken
Zijn visie en passie is om vanuit het niets iets te creëren en dit te vertalen op het schildersdoek. Een ontdekkingstocht van zijn geest op dat moment waarin compositie, vormgeving en kleurgebruik centraal staan. Door de jaren heen is zijn ontwikkeling in techniek en methode toegenomen waardoor de schilderijen ook zijn veranderd. Ieder schilderij is uniek.

Door projectleider/kunstenaar, Dirk Hakze, van The Colorfield Performance is Ad  in 2021 en 2023 uitgenodigd om mee te doen met  500 kunstenaars uit heel Europa om in een dag een schilderij te maken. Dit gebeuren vond plaats in Park Lingezegen te Elst. Meer informatie is terug te vinden op www.adrianus-schilderijen.nl

Nieuwsgierig? Kom een kijkje nemen in de Turmac Cultuurfabriek. De werken vind je  o.a. in Grand Café HAL 12 en tegenover het Liemers Museum. De mini expositie van Adrianus Werkhoven loopt van maandag 10 juni tot en met zondag 21 juli 2024.