Ga naar de inhoud

Voortgezet Onderwijs

Ook op het voortgezet onderwijs kan Kunstwerk! de Bibliotheek helpen met leesbevordering en mediawijsheid. De bibliotheek levert de materialen en helpt met het beleid en de instructies voor leerlingen en/of docenten. We doen dit zowel structureel – met het programma de Bibliotheek op School – als op projectbasis via diverse activiteiten en/of projecten.

De Bibliotheek op School (dBos)

Plezier in lezen zorgt voor meer lezen. En dat zorgt er weer voor dat kinderen beter worden in taal. Met de Bibliotheek op School (dBos) gaan we een intensieve, structurele samenwerking aan op het gebied van leesbevordering en/of digitale geletterdheid. De onderwijsspecialist komt regelmatig langs op school om een bibliotheek op school in te richten én up-to-date te houden. Kunstwerk! de Bibliotheek werkt hiervoor al met ruim 20 scholen in de Liemers samen.

Schoolpas = bibliotheekpas

Alle leerlingen (en eventueel het schoolpersoneel) worden gratis lid van Kunstwerk! de Bibliotheek. Zij kunnen met hun schoolpas boeken lenen in de bibliotheek of laten bezorgen op school.

Wil je meer informatie over de Bibliotheek op School voor het voortgezet onderwijs? Neem dan contact op met Mirelle Besselink: m.besselink@liemerskunstwerk.nl

Lab12

In ons eigen Lab12 experimenteren kinderen met robots en andere digitale middelen. Zo leren ze meer over programmeren en de digitale wereld, maar verbeteren ze tegelijkertijd ook vaardigheden zoals taal en rekenen. Er is speelgoed voor de onderbouw, middenbouw en bovenbouw. Wij bieden diverse pakketten aan voor in de klas of in de bibliotheek. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden via info@liemerskunstwerk.nl.

Ontdek al het speelgoed

LiteRom

LiteRom biedt een compleet overzicht van auteursinterviews, artikelen en recensies van Nederlandse literatuur. Een rijke en betrouwbare bron voor iedereen die van lezen houdt. En erg handig natuurlijk voor docenten en scholieren. Inloggen doe je met je lenerspasnummer en wachtwoord.

Ga naar LiteRom

Uittrekselbank

De UittrekselBank bevat uittreksels en korte besprekingen van boeken uit de Nederlandse en wereldliteratuur én verwijzingen naar uittreksels die zijn verschenen in een groot aantal uittrekselboeken. Inloggen doe je met je lenerspasnummer en wachtwoord.

Ga naar de Uittrekselbank