Ga naar de inhoud

Vrijheidsdagen in de Liemers ‘Europa – jij hebt de keuze!’

Leven in vrijheid is een kostbaar goed dat we dagelijks moeten koesteren en beschermen, een waarheid die we zowel in onze eigen samenleving als wereldwijd ervaren. In dit kader zijn we verheugd om u uit te nodigen voor de derde editie van de Gelderse Vrijheidsdagen, een inspirerend evenement georganiseerd door Kunstwerk! en het Liemers college.

Dit jaar staan de Vrijheidsdagen in het teken van Europa, waarbij we ons richten op de betekenis van vrijheid binnen de Europese context. Het programma is samengesteld als een project voor en door jongeren, met als doel het bewustzijn over vrijheid te vergroten en de dialoog over dit belangrijke thema aan te wakkeren.

Op dinsdag 16 april vindt een bijzonder vrijheidscollege plaats met als gast Evgeniy Levchenko. Hij deelt zijn persoonlijke ervaringen als Oekraïense Nederlander en zal zijn visie op het belang van vrijheid met ons bespreken. Daarnaast kan je op woensdag 17 april genieten van een spetterende show van De Kiesmannen over de Europese Verkiezingen, gevolgd door een inspirerende voorstelling door leerlingen van het Liemers college en een school uit Duisburg. Voorafgaand aan deze voorstelling wordt er een vrijheidsmaaltijd geserveerd, waarbij je van harte welkom bent om met de jongeren in gesprek te komen over dit thema.

Wij zijn ervan overtuigd dat deze dagen vol educatieve en inspirerende activiteiten een waardevolle bijdrage zullen leveren aan het vergroten van het bewustzijn over vrijheid en de betekenis ervan.

Graag verwelkomen wij je op de Vrijheidsdagen en kijken uit naar jouw aanwezigheid. Voor “De Kiesmannen” zijn er nog enkele plaatsen vrij. Reserveer via de knop hieronder.

  • 16 april 13.00 -14.00 uur: vrijheidscollege met Evgeniy Levchenko (Musiater) – UITVERKOCHT
  • 17 april 14.00-15.00 uur: De Kiesmannen (Musiater)
  • 17 april: 18.00- +/- 21.00 uur vrijheidsmaaltijd & voorstelling
  • 17 april: 19.30-+/- 21.00 uur voorstelling

De Gelderse Vrijheidsdagen worden mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland, Rijnbrink, Erfgoed Gelderland en de bibliotheken in Gelderland.

Naam(Vereist)
E-mailadres(Vereist)