Ga naar de inhoud

Lezing oorlogsdrama in de Liemers

Kunstwerk! de Bibliotheek organiseert in samenwerking met auteur Karin van Veen op zaterdag 6 mei a.s. om 14.00 uur een lezing/kringgesprek in het kader van 4/5 mei met als thema “Oorlogsdrama in de Liemers”. Deze lezing vindt plaats in de Turmac Cultuurfabriek in Zevenaar en is inclusief rondleiding door het Liemers Museum. Na de tijd is het mogelijk om het boek “Graven in de vuurlinie” te kopen en te laten signeren.

 “Wat is híer gebeurd?” Dat vragen bewoners in de Liemers zich af, wanneer zij in april 1945 terugkeren na een maandenlange evacuatieperiode.

Recent schreef Karin het boek Graven in de vuurlinie. Gelderland 1944-1945. Leven in het spergebied langs de Rijn.  Dit boek werpt nieuw licht op de bijzondere geschiedenis van hun ontruimde woongebied in het laatste jaar van de Tweede Wereldoorlog. Tijdens deze lezing vertelt Karin over het dagelijkse leven en de werkomstandigheden in het spergebied van de dwangarbeiders en de bewoners die in de Liemers waren gebleven. Daarnaast schetst Karin de situatie in grote lijnen (evacuatie, frontgebied, arbeidsinzet, verdedigingslinie, omgang met de Duitsers en militaire ontwikkelingen). Heb je zelf een bijzonder oorlogsverhaal dat je wilt delen over de Tweede Wereldoorlog in Gelderland? Dat kan tijdens het kringgesprek.

Na de lezing/kringgesprek vindt er een rondleiding plaats in het Liemers Museum. Ook is er de mogelijkheid om het boek “Graven in de vuurlinie” aan te kopen en te laten signeren. Meld je snel aan, want er is beperkt beschikbaarheid!

Datum: zaterdag 6 mei 2023
Locatie: Turmac Cultuurfabriek, Zevenaar
Aanvang: 14.00 uur
Entree: € 7,50, inclusief koffie/thee en een rondleiding door het Liemers Museum
Kaartverkoop: voor aanvang lezing betaling via pin of contant.