Ga naar de inhoud

Landgoed Huis Sevenaer in beeld en geluid

Ken je Landgoed Huis Sevenaer? Misschien heb je er een keer een bezoek gebracht of koop je er verse biologische groenten. Of denk je nu: ‘Oh ja, dat is dat grote huis achter die hoge muur waar voorheen een eigenzinnige jonkheer woonde’. We verrassen je graag door je op donderdag 2 maart a.s. op bijzondere wijze, in beeld en geluid, mee te nemen naar de “andere kant van de muur”.

Deze ochtend is een mooie gelegenheid om in het winterseizoen, het verhaal van het landgoed te beleven met een unieke combinatie van film en foto’s. Dit keer zonder excursie over slingerende (bos)paadjes, maar op een warme en prettige locatie (en dus ook zeer geschikt voor mensen die wat minder mobiel zijn). Gidsen van het landgoed vertellen over het landgoed dat met passie en liefde wordt gerund door een grote groep enthousiaste mensen.

We starten de ochtend “Landgoed Huis Sevenaer in beeld en geluid” in Grandcafé Hal12 met een heerlijke kop koffie of thee. Vervolgens is in Filmhuis Zevenaar de korte landgoedfilm “Alles met elkaar verbonden” op een groot scherm te zien. De unieke drone beelden zorgen voor een indrukwekkende beleving. Daarna volgt een toelichting op de film en krijgt iedereen de kans om vragen te stellen over het landgoed. Aansluitend bezoeken we gezamenlijk de foto-expositie “Rechtvaardige Landbouw, Strijd van een Jonkheer”.
Er wordt toelichting gegeven op de illustraties waarmee de geschiedenis van het landgoed in beeld is gebracht. Kunstwerk! Liemers museum heeft maar liefst 100 foto’s in groot formaat subliem verwerkt in de wanden van de Turmac Cultuurfabriek. De foto’s geven de strijd weer van de laatste bewoner/eigenaar Jonkheer Huub van Nispen van Sevenaer, voor het behoud van het landgoed en de realisatie van zijn idealen.

Iedereen is van harte welkom op deze gezellige én informatieve ochtend.

Wat: gezellige ochtend; beleef Landgoed Huis Sevenaer in beeld en geluid in de Turmac Cultuurfabriek.
Wanneer: donderdag 2 maart 2023
Tijd: 10.00 tot 12.00 uur
Waar: Turmac Cultuurfabriek, Kerkstraat 27 te Zevenaar.
Voor wie: jong en oud
Kosten: € 9,50 per persoon (incl. consumptie)

Tickets zijn alleen te bestellen via de landgoedagenda op website: https://www.huissevenaer.nl/landgoed-agenda