Ga naar de inhoud

Bouw je mee aan de CoderDojo community?

CoderDojo is een wereldwijde gemeenschap die voorziet in gratis programmeerworkshops voor jongeren tussen 5 en 17 jaar die volledig worden geleid door vrijwilligers. Deze landelijke organisatie heeft op verschillende plekken in Nederland individuele clubs. Het begon allemaal als computerclubje in Ierland. Door de beweging open source te maken, werden er in een mum van tijd door heel Ierland CoderDojo’s opgericht en later over de hele wereld. Uiteraard kan de Liemers niet achterblijven. Kunstwerk! juicht dit initiatief toe en stelt de ruimte Lab12 met verschillende technologieën en ondersteuning beschikbaar en is op zoek naar vrijwilligers om dit tot een succes te maken.

Vrijwilligers gezocht
Heb jij technische kennis van diverse programmeertalen en vind je het leuk om deze kennis met de nieuwe generatie programmeurs te delen? Word dan mentor bij CoderDojo in de Liemers. Je hoeft echt geen computer-freak te zijn. CoderDojo heeft, dankzij de open source, al vele lesprogramma’s uitgewerkt om gelijk mee aan de slag te gaan. De kinderen gaan voornamelijk zelfstandig te werk om een eindproduct te maken. Jij bent aanwezig bij de bijeenkomsten voor vragen en begeleidt de kinderen met hun uitdagingen. Door jou gaan de kinderen met een grote glimlach thuis verder.

Over CoderDojo
Op steeds jongere leeftijd komen kinderen in aanraking met technologie. Op de middelbare school krijgen jongeren zelfs steeds vaker les in programmeren. Bij CoderDojo maken kinderen op een laagdrempelige manier kennis met technologie en kunnen zij deze kennis op een speelse manier uitbreiden. Bij een Dojo leren kinderen en jongeren om te programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s en games te maken en meer. Ook leggen de kinderen nieuwe contacten met gelijkgestemden en delen ze kennis en ervaringen. Zo maakt CoderDojo het leren programmeren tot een leuke en sociale ervaring.

Dojo’s wordt één keer per maand georganiseerd door vrijwilligers en dat wat geleerd wordt hangt dus af van expertise van de CoderDojo-community. CoderDojo heeft slecht één regel: “Boven Alles: Wees Cool!”.

Wil jij hieraan bijdragen en jouw kennis delen met de jeugd? Neem contact op met Marianne Mulder via m.mulder@liemerskunstwerk.nl of via 06-10891717. Meer informatie over CoderDojo is te vinden op www.coderdojo.nl