Ga naar de inhoud

Maarten van Rossem

De Amerikaanse verkiezingen

Na het gigantische succes van het theatercollege van Maarten van Rossem in 2022 in de Ogtent in Duiven. Komt hij terug bij Kunstwerk! om het publiek bij te praten over de Amerikaanse verkiezingen. Zorg dat je erbij bent op vrijdag 8 maart a.s. in Het Musiater in Zevenaar!

Over het theatercollege
Tijdens dit theatercollege analyseert en fileert Maarten van Rossem, zoals we van hem gewend zijn, met onderkoelde humor en een enorme feitenkennis de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Deze verkiezingen zijn misschien wel de belangrijkste verkiezingen die er zijn. Wie uiteindelijk president wordt van het machtigste land ter wereld zal niet alleen veel macht en invloed hebben op de binnenlandse, maar vooral ook op de buitenlandse politiek. Hoewel iedere Amerikaan zich als onafhankelijke kandidaat verkiesbaar kan stellen, gaat de strijd feitelijk tussen de Democratische en de Republikeinse partij. Van Rossem zijn verhalen zijn prikkelend en uitdagend, gortdroog en vlijmscherp. Een avond leren en lachen met de bekendste historicus van Nederland.
Aansluitend is er i.s.m. Rebers Boek en Buro uit Zevenaar, gelegenheid om een boek te kopen en deze door Maarten van Rossem te laten signeren.

Achtergrond Maarten van Rossem
Maarten van Rossem, geboren in 1943 te Zeist, studeerde geschiedenis in Utrecht en promoveerde in 1983. Zijn specialisme is de geschiedenis van de Verenigde Staten. Van 1997 tot 2008 was hij als bijzonder hoogleraar verbonden aan de Universiteit van Utrecht, van 2008-2010 verzorgde hij nog twee modulen onderwijs. Door zijn grote kennis van Amerika was hij veelvuldig op televisie te zien als commentator bij grote gebeurtenissen als de Golfoorlog of de aanslagen van 11 september 2001. Hij kreeg ook eigen programma’s, zoals Van Rossem in Amerika (EO, 2009), over het christelijk geloof in de VS, en Van Rossem For President (EO, 2014-2015), over de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Verder is hij sinds 2012 jurylid bij de kennisquiz De Slimste Mens.

Het kan alle kanten opgaan (tijdens mijn theaterlezing). Dat maakt het niet alleen voor het publiek, maar vooral voor mezelf boeiend“, aldus Maarten van Rossem.

Genre Theatercollege
Zaal Warempel zaal
Locatie Het Musiater
Prijs

€ 10,00

Datum