Ga naar de inhoud

Nomansland Film Festival

Filmpremières Liemerse Talenten

De 1ste editie van Nomansland Film Festival sluiten we af op zondag 7 april met drie films van jonge Liemerse talenten, waarvan 2 speciaal voor dit festival zijn geproduceerd, onder begeleiding van de Nomansland Academy.
Iedereen is welkom om de resultaten te bekijken en krijg alles van de makers te horen tijdens een Q&A!

Filmtitel: Gee Ami
Maker: Jurre Vos, 20 jaar, Zevenaar
Artiest Gee Ami ziet een toenemende polarisatie in de samenleving ontstaan terwijl hij het gevoel van verbinding hoog in het vaandel heeft staan. Door middel van zijn muziek probeert hij de mensen weer samen te brengen.

Filmtitel: De Swarte Krie van De Deelen
Maker: Charlotte Rietbergen, 25 jaar, Duiven
De Swarte Krie van De Deelen vertelt het verhaal van de kleine Dieke die door haar fantasie de dood van haar oma een plekje geeft. Hoewel rouwverwerking een duidelijk thema is, is dit verhaal geschreven als een pleidooi voor de fantasie en om kinderen de tijd te geven zich te laten ontwikkelen in hun eigen tempo.

Filmtitel: Niemandsland
Maker: Kevin Geurts, 22 jaar, Zevenaar
Na de ineenstorting van de samenleving door een onbekende ramp, zoekt een vastberaden tienermeisje met haar jongere broertje toevlucht bij een norse boer. Terwijl ze worstelen met wantrouwen en hun eigen overlevingsstrategieën, zullen ze moeten ontdekken dat ze elkaars enige hoop zijn in deze harde, genadeloze wereld.

Het Nomansland Film Festival in het algemeen
Het Nomansland Filmfestival is een filmfestival vol producties, waarbij (jonge) Liemerse talenten de ruimte krijgen om te ontwikkelen. Het festival is tweeledig: de filmvertoningen èn de Academy.

Via de Academy van het festival werden de 3 makers, in het proces naar het festival toe doorgerenommeerde professionals gecoacht, hebben ze een ontwikkelingsbudget gekregen om de korte film te maken en werden ze begeleid door filmmakers Paul Haans en Sascha
Wensveen.
Laat je verrassen tijdens de filmvertoningen en presentaties op zaterdag 6 april in de Turmac Cultuurfabriek en/of de premières op zondag 7 april in Het Musiater.

Genre Film
Zaal Warempel zaal
Locatie Het Musiater
Prijs

€ 0,00

Datum