Ga naar de inhoud

Koken binnen je budget

Liemers Taalhuis (Kunstwerk! de Bibliotheek) organiseert regelmatig de cursus “Koken binnen je budget”. Dit project is gericht op laaggeletterde volwassenen, zowel autochtoon als allochtoon. In dit project wordt samengewerkt met Vitanos.

“Koken binnen je budget” is een laagdrempelige cursus waarbij gezond en betaalbaar koken, onder begeleiding van een kok, centraal staat. Tegelijkertijd werken de cursisten aan het verhogen van de basisvaardigheden (taal, rekenen en digitale vaardigheden) en het verminderen van een eventueel sociaal isolement.

De deelnemers leren een menu uitschrijven, hoeveelheden ingrediënten berekenen, etiketten lezen en hoe verstandig met geld om te gaan. Elke kookles wordt er een seizoen groente als thema gebruikt, bijvoorbeeld: pompoen, aubergine of bloemkool.

Praktisch informatie

  • De omvang van de groep is 8-10 deelnemers.
  • De cursus duurt 12 weken en bevat 12 lessen van ongeveer 3 uur.
  • De cursisten krijgen een budget dat past bij het aantal maaltijden dat zij gaan maken.
  • Deelname aan de cursus is gratis
  • Locatie: Turmac Cultuurfabriek in Zevenaar

Wil je meedoen aan deze cursus of ken je iemand voor wie dit enorm leuk en leerzaam is? Meer informatie en aanmelden kan via het telefoonnummer 0316-745680 of stuur een e-mail naar activiteitenbibliotheek@liemerskunstwerk.nl