Ga naar de inhoud

CoderDojo

Eerste CoderDojo in Zevenaar

Kunstwerk! organiseert op dinsdag 23 en 30 juli van 13:00 tot 15:00 uur de eerste CoderDojos in Lab12 in de bibliotheek in Zevenaar. CoderDojo is een wereldwijde, open-source, door vrijwilligers geleide beweging die gratis, non-profit codeerclubs (dojo’s) organiseert voor kinderen van 8-17 jaar.

Wat is een CoderDojo?
Bij een dojo leren de deelnemers, die ninja’s worden genoemd, op een leuke en creatieve manier coderen, websites, apps, programma’s en games ontwikkelen en technologie verkennen. Ze hoeven daarvoor geen ervaring te hebben want ze kunnen bij het begin beginnen. Ninja’s ontmoeten er kinderen met dezelfde interesses, ze werken aan leuke team- en individuele projecten en leren waardevolle vaardigheden voor de toekomst. Sommige van de programmeertalen die je leert kun je zelfs op je CV zetten.

Wat leer je zoal?
Leren coderen leert jongeren logisch na te denken om programma’s te bouwen en complexe problemen op te lossen. Het schrijven en debuggen van de code gaat gepaard met vallen en opstaan. Het helpt jongeren ook om onafhankelijkheid, doorzettingsvermogen en veerkracht te ontwikkelen.
Coderen is ook een fantastische uitlaatklep voor creativiteit: ninja’s zijn vrij om hun verbeeldingskracht te gebruiken om projecten te ontwikkelen die relevant zijn voor hun unieke interesses. De projectgebaseerde benadering van leren bij CoderDojo stelt ninja’s in staat om te tekenen, ontwerpen, animeren en bouwen om hun eigen ideeën te realiseren. In een dojo is de kans even groot dat je een ninja vindt die een handgemaakte robot maakt die is geprogrammeerd met Scratch, als iemand die een mobiele app over gezond eten ontwerpt.

Ninja’s kunnen bijvoorbeeld de volgende dingen maken:

  • Game (Python of Scratch)
  • Online verjaardagskaart (HTML/CSS)
  • Digitaal muziekinstrument (Scratch)
  • Geheime berichten en kraak codes (Python)
  • Interactief verhaal (Python)
  • 3D wereld (Unity en Blender)
  • Vriendschapsmeter met mini computer (micro:bit)

Waarom lid worden?
Door lid te worden van CoderDojo krijgt je kind niet alleen de kans om nieuwe vrienden en mentoren te ontmoeten in hun lokale dojo, ze worden ook verwelkomd in een geweldige wereldwijde community van ninja’s die hun interesse in technologie delen! Er zijn dojo’s over de hele wereld – van Ierland, de VS en India tot Samoa, Japan en Sri Lanka. Elke dojo werkt aan hetzelfde doel: jongeren in de gemeenschap gratis coderen en digitale vaardigheden aanbieden.

Aanmelden
aanmelden voor deze gratis CoderDojos in de zomervakantie, kan door op onderstaand knop te klikken. Kijk voor meer informatie ook op www.coderdojo-zevenaar.nl.

Naam(Vereist)
DD dash MM dash JJJJ
E-mailadres(Vereist)