Skip to content

The Sound of Midi-ators

Grensverleggend muzikaal avontuur

Dirigent Robert Hootsen van het Liemers Jeugdorkest, componist Carlo Balemans en de gerenommeerde dj Tim van Werd, slaan de handen ineen voor een grensverleggend muzikaal avontuur. Op verschillende scholen hebben leerlingen aan de hand van software elektronische muziek gecomponeerd. Deze composities zijn bewerkt door Carlo Balemans die hierbij bladmuziek heeft geschreven voor het orkest. Op deze avond gaat het orkest tijdens een fantastisch concert in Het Musiater live meespelen op de composities(lees tracks) van de leerlingen.

Concert zaterdag 1 juni
Tijdens het concert wordt onder de bezielende leiding van Robert Hootsen Het Musiater op zijn kop gezet De gecomponeerde muziek van de componisten Tim van Werd, Giulian Degen en Mats Jansen, Chris Overeem en Rabie Abu Rashed, Thije Boomkamp en Rohan Houben en Janinio Cathlin voor het eerst ten gehore gebracht in combinatie met de klanken van het live concert van het Liemers Jeugdorkest.

Doel van het project
Deze pilot gaat verder dan alleen het reproduceren van muziek; het moedigt jongeren aan om creatief te produceren en MIDI als een integraal onderdeel van het orkest te beschouwen. Het doel van dit project is niet om traditionele blaasmuziek en fysieke instrumenten te vervangen, maar om de mogelijkheden te verbreden en de artistieke horizon te verkennen. Door elektronische muziek te combineren met blaasmuziek, onderzoeken we welke nieuwe creatieve en artistieke mogelijkheden ontstaan voor amateurmuziekverenigingen, orkesten en de jeugd.

Dit baanbrekende initiatief belooft niet alleen de muziekscene in de Liemers te transformeren, maar ook de manier waarop jongeren betrokken raken bij en zich uiten door middel van muziek.

Dit project is een pilot en wordt mogelijk gemaakt door Kunstwerk! en Musidesk Rijnbrink.

Genre Concert
Zaal Warempel zaal
Locatie Het Musiater
Prijs

€ 0,00

Datum