Ga naar de inhoud

Guus Tangelder Big Band meets Charivari

‘Una Noche’ Jubileum tournee

‘Una Noche’ is de titel van het 40 jarige Jubileumprogramma van de Guus Tangelder Big Band.

Samen met het vermaarde wereldmuziekensemble het Charivari trio presenteert de Guus Tangelder Big Band een gevarieerd programma waarbij jazz- en wereldmuziek op een uitdagende manier samen komen. In Una Noche Solitaria, een compositie van Joop van Erven tevens titel van de eerder uitgebrachte CD, mengt Het Charivari trio op organische wijze met de jazzklanken en improvisaties van de Guus Tangelder Big Band.
De in Zevenaar woonachtige componist Dolf de Kinkelder scheef speciaal voor dit jubileum-programma de driedelige compositie Cantas, LXVIII & Charivariations. Dolf is in het Zevenaarse culturele leven een bekendheid. Hij schreef o.a. voor Jeugdtheater Kwatta en de Slagwerkgroep van Crescendo Zevenaar, van welke groepen veel programma’s in het verleden in Het Musiater zijn uitgevoerd. Onlangs nog de compositie Niet Zonder Slag Of Stoot, door de slagwerkgroep samen met Fif-teen.
Voor de Guus Tangelder Big Band zocht de componist naar de ritmische- en harmonische uitdaging met violiste Anneke Frankenberg, accordeonist Bart Lelivelt en contrabassist/zanger Gerard Schoren van het Charivari trio.

De musici:
Saxofoon: Gerlo Hesselink, Guus Jansen, Ewout Dercksen, Robert Prinsen, Joost van Buchem
Trombone: René van Haren, Arjen Reeser, Ruud Steegers, Gert Nijenbanning
Trompet: Libbe Oosterman, Hans van Houdt, Koens Smits, Ywo Lamonaca
Piano Hans Kwakkernaat, contrabas Taeke Stol, drums Pieter Bast
Meer info: www.guustangelder.nl www.dolfdekinkelder.nl

Genre Muziek
Zaal Warempel zaal
Locatie Het Musiater
Prijs

€ 15,00

Datum