Ga naar de inhoud

Mini expositie Theo ten Brinke in Turmac Cultuurfabriek

Kunstwerk! Liemers Museum biedt ruimte aan lokale kunstenaars om hun werken te exposeren in de Turmac Cultuurfabriek in Zevenaar. Deze keer is het de beurt aan kunstenaar Theo ten Brinke. De mini expositie staat opgesteld in de nis tegenover het Liemers Museum en in Grand Café HAL 12. De mini expositie is van zaterdag 2 maart tot en met zondag 14 april gratis te bewonderen.

Achtergrondinformatie Theo ten Brinke
Theo volgde in zijn vrije tijd altijd al graag verschillende cursussen zoals weven, pottenbakken, fotografie, tekenen en schilderen. Vanaf zijn 40e startte hij met het schilderen met olieverf. Zijn schilderijen werden steeds groter en groter. Omdat hij vlotter wilde gaan werken, stapte Theo na zo’n 10 jaar over van olieverf op acrylverf. Elke maand schilderde hij een dag bij Ad van de Brink in Doesburg, waar zijn techniek steeds weer werd bijgeschaafd.

Ook volgde Theo een upgrade cursus op de kunstacademie in Arnhem. Theo: “Als je ogen nog niet open zijn, dan gaan ze daar wel open. Ik heb er veel geleerd. Nieuwe moderne kunst was daar het motto, kunst vanuit je gedachten, abstracte kunst, net wat ik graag wilde. Ze stuurden mij de goede richting in, een duwtje in de rug dus.” Theo heeft drie keer meegedaan met de landelijke Talens -amateurwedstrijd, waar steeds zo’n 3000 kunstschilders aan meededen. Hij is daarbij twee keer genomineerd. Ook is hij een keer genomineerd voor de Liemers Cultuurprijs. Theo heeft zijn werk verschillende keren geëxposeerd, waaronder een keer in Noorwegen, wat een groot succes was. En nu zijn een aantal werken dus in de Turmac Cultuurfabriek te bezichtigen!

Nieuwsgierig? Kom een kijkje nemen in de Turmac Cultuurfabriek. De werken vind je in Grand Café HAL 12 en tegenover het Liemers Museum. De mini expositie van Theo ten Brinke loopt t/m 14 april 2024.