Ga naar de inhoud

Mini expositie ‘Hobbycentrum de Liemers’

In de Turmac Cultuurfabriek zijn t/m 25 februari een aantal werken van een van de schildergroepen van Hobbycentrum de Liemers te bewonderen. De schilderijen zijn geïnspireerd op de wereldberoemde kunstwerken van Gustav Klimt.

De ruim tien leden van de woensdagmiddag schildergroep van Hobbycentrum de Liemers, schilderen al vele jaren zeer verdienstelijk uiteenlopende onderwerpen in verschillende stijlen. En eenieder op een eigen, kenmerkende wijze. Van tijd tot tijd spreken zij af eenzelfde onderwerp te schilderen. Bij het uitwerken is er alle vrijheid voor persoonlijke smaak en interpretatie.
Voor het meest actuele project viel de keuze op een combinatie van de wereldberoemde schilderijen “de Kus” en “De gouden tranen” van Gustav Klimt. In deze kunstwerken heeft Gustav Klimt door het gebruik van bladgoud de portretten koninklijke waardigheid gegeven.
Gustav Klimt was geniaal en nauwelijks te evenaren, maar toch is de woensdagmiddag schildergroep deze uitdaging aangegaan, mèt een knipoog welteverstaan.

De vrijheid die in deze schildersgroep altijd hoog in het vaandel staat, heeft één lid ertoe gebracht te kiezen voor een ander kunstwerk van Gustav Klimt, namelijk het “portret van Adѐle Bloch-Bauer”. Dit kunstwerk wordt beschouwd als het topstuk van zijn arbeidsintensieve “gouden stijl”. In juli 2006 zou dit werk volgens de New York Times zijn verkocht voor een recordprijs van 135 miljoen dollar. Het hangt in de Neue Galerie for German and Austrian Art in New York.

Alle leden van de woensdagmiddag schildergroep hebben met ontzettend veel plezier aan dit project gewerkt en zijn er glansrijk in geslaagd de kunstwerken waardig na te schilderen.

 Nieuwgierig? Kom een kijkje nemen in de Turmac Cultuurfabriek! De werken vind je in Grand Café HAL 12 en tegenover het Liemers Museum. De mini expositie loopt t/m 25 februari 2024.