Ga naar de inhoud

Boekstart

Je kan niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen! Kinderen die als baby zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. En vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar én hun ouders laat genieten van boeken.

Kom langs in de bibliotheek!
Lilian Scholts helpt je graag verder als je vragen hebt of tips wilt ontvangen. Zij is regelmatig aanwezig op het consultatiebureau in Lobith en Zevenaar. En elke woensdagmiddag is Lilian van 15.00 tot 16.00 uur aanwezig tijdens het voorlezen in de bibliotheek in Zevenaar.

BoekStart-coach

Onze BoekStart-coach Lilian Scholts is er voor alle ouders die meer willen weten over voorlezen. Als ze op het consultatiebureau of in de bibliotheek is, helpt ze je graag verder!

Wat is BoekStart?

Kunstwerk! de Bibliotheek stimuleert (voor)lezen met Boekstart. Vanuit de gemeente ontvang je een BoekStartbon als je baby ongeveer drie maanden oud is. Ga met deze bon naar Kunstwerk! de Bibliotheek, maak je baby lid en ontvang het gratis BoekStart-koffertje!

BoekStart-Koffertje

Je krijgt niet alleen het prachtige koffertje cadeau, maar ook twee leuke prentenboekjes. Haal je het koffertje op, dan vertellen we je meer over de bibliotheek. Ook maken we jouw kind gratis lid. Zo kan je meteen boekjes lenen uit de speciale BoekStart-hoek in de bibliotheek.

BoekStart-voorleestips

In je koffertje zitten twee boekjes. Op de site van BoekStart vind je bij deze boekjes handige en leuke voorleestips.

Ga naar BoekStart

BoekStart-app

Heb jij de BoekStart-app al op je telefoon? Deze staat vol video’s en duidelijke informatie over voorlezen. En natuurlijk vind je hier de nieuwste boeken- en voorleestips voor je baby, dreumes of kleuter.

 Meer informatie