Ga naar de inhoud

Theatervoorstelling Rivierklimaatpark IJsselpoort

Bijzondere theatervoorstelling laat bezoekers Rivierklimaatpark IJsselpoort beleven

Op zondag 25 augustus speelt De IJssel anders in Giesbeek de theatervoorstelling ‘Het landschap spreekt’. Tijdens de interactieve audiovoorstelling ervaren bezoekers de natuur op een bijzondere manier, waardoor het landschap in de IJsselvallei op een andere manier voor hen gaat leven.

‘Het landschap spreekt’ is een poëtische theatervoorstelling van Nikki Terberg, waarbij audio een belangrijke rol speelt. Bezoekers staan op verschillende plekken in het landschap en worden via een koptelefoon meegenomen in een verhaal waarin mensen verdwijnen en dieren en planten zich zonder hen ontwikkelen.

Rivierklimaatpark beleven
De IJssel anders speelt de voorstelling op 12 plekken in de IJsselvallei, waarvan de locatie in Giesbeek bij de watersportvereniging de meest zuidelijke is. Giesbeek is onderdeel van het Rivierklimaatpark IJsselpoort. Dit is een uniek gebied rondom de IJssel, tussen Westervoort en natuurgebied Vaalwaard. Gemeenten, provincie, Rijk en andere organisaties ontwikkelen dit gebied zodat het klimaatverandering kan opvangen, terwijl er ruimte blijft voor wonen, werken en plezier maken. De theatervoorstelling geeft inwoners en bezoekers een unieke kans om dit stukje van het Rivierklimaatpark IJsselpoort en het belang van de natuur daarin te beleven. De voorstelling in Giesbeek is dan ook mede mogelijk gemaakt door provincie Gelderland, GSF en Cultuur Oost in het kader van dit activiteitenprogramma.

Voorverkoop gestart
De voorverkoop voor de voorstelling op 25 augustus is inmiddels gestart. Kaarten kosten € 7,50 voor volwassenen en € 5,- voor kinderen tot 12 jaar. Kaarten zijn hier te bestellen: https://www.ticketkantoor.nl/shop/giesbeek