za
25
jan
Lezing: Koken en eten in de Romeinse tijd
Tijd: 15.00 – 17.00 uur Locatie: Patio - Turmac Cultuurfabriek
De Romeinen hebben bij ons in de Liemers de nodige sporen achtergelaten. Van militaire vondsten tot een compleet tempelcomplex. Veel vondsten hebben te maken met koken en eten in de Romeinse tijd. Denk aan de kruiken, wrijfschalen, kannetjes, kommen, steelpannetjes of bronzen ketels en glaswerk die hier opgebaggerd of opgegraven zijn. In deze lezing gaat het niet over de vondsten, maar over de Romeinse keuken!
Romeins eten bestond niet alleen uit waanzinnige liflafjes. Integendeel, veel Romeinse gerechten laten al de prachtige eenvoud van de latere Italiaanse keuken zien. In deze lezing komt een aantal geschreven bronnen van Romeinse gerechten aan de orde, en er wordt beschreven hoe deze werden bereid en gegeten. Ook de herontdekking van de Romeinse keuken in de vijftiende eeuw komt aan de orde, en de eetgewoonten van de Germaanse en Keltische stammen in onze streken rond het jaar nul. Christianne Muusers, onder andere auteur van het boek ‘Het verleden op je bord’ komt hier op zaterdagmiddag 25 januari meer over vertellen. En natuurlijk gaat er ook wat geproefd worden!
Tijd: 15.00 – 17.00 uur
Locatie: Patio
Entree: € 5,- (gratis met Vriendenkaart Liemers Museum)
Details: Christianne Muusers vertelt over de Romeinse keuken, met een proeverij na afloop.
Aanmelden: Via de aanmeldbutton of bij de infobalie